Anasayfa » ALINTI » Sosyal Ağlar, Yeni İş Geliştirme Platformu
Xing, yurtdışında hayata geçirdiği yeni uygulamaları Türkiye’ye taşıyarak daha fazla üyeye ulaşmayı hedefliyor. Platformun diğer önemli amacı ise ülkemizde iş ağları konusunda bireysel ve kurumsal kullanıcıların bilincini artırmak. Türkiye’de resmi oluşumu Nisan 2008’de başlayan Xing, 280 bin olan üye sayısını iki yılda 750 bine taşımış durumda. Platform hayata geçirdiği yeni uygulamalarla bu rakamı daha da artırma konusunda iddialı. Türkiye’de internet kullanım oranı anlamında halen gelişmiş pazarlara oranla geride olduğumuzu hatırlatan Xing Türkiye Ülke Müdürü Hakan Gönenli, dolayısıyla önemli bir potansiyelin söz konusu olduğunun altını çizdi.

Sosyal Ağlar, Yeni İş Geliştirme Platformu

 

Sosyal Ağlar, Yeni İş Geliştirme Platformu Türkiye’de resmi oluşumu Nisan 2008’de başlayan Xing, 280 bin olan üye sayısını iki yılda 750 bine taşımış durumda. Platform hayata geçirdiği yeni uygulamalarla bu rakamı daha da artırma konusunda iddialı. Türkiye’de internet kullanım oranı anlamında halen gelişmiş pazarlara oranla geride olduğumuzu hatırlatan Xing Türkiye Ülke Müdürü Hakan Gönenli, dolayısıyla önemli bir potansiyelin söz konusu olduğunun altını çizdi.
Gönenli, “Sosyal medya henüz tanınmaya başlıyor. Bu ortamda çok büyük bir potansiyel söz konusu. Xing olarak çok daha fazla büyümeyi hedefliyoruz. Bu konuda Türkiye daha işin başında” dedi.


Eğlence odaklı sosyal ağlarla iş odaklı sosyal ağlar birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Gönenli, “Aradaki farkı öğrenmeye ihtiyacımız var. Bizim misyonlarımızdan biri de bu ayrımı bireylere ve kurumlara öğretmek. İş ağı kültürünün yerleşmesi gerekiyor. Eğlence ağları tarafında iyi durumda olmamıza karşın, iş ağları konusunda Avrupa ve ABD’ye göre bir parça gerideyiz. Bu platformlar hakkında çok bilinçli değiliz. İnsanların iş ağlarını nasıl kullanmaları gerektiğini öğrenmesi gerekiyor. 2010 yılında bu bilinci artırmak için çalışmalara ağırlık vereceğiz” dedi.

Bilinçlendirme etkinlikleri


Xing gerçekleştirdiği etkinliklerle bu bilinci artırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu etkinliklerden biri üniversitelerle gerçekleştirilen toplantılar. Platform üniversitelerde düzenlenen etkinliklerde geleceğin çalışanlarıyla biraraya geliyor. Onlara iş ağları ve bunların kendilerine sağladığı avantajlar hakkında bilgi veriyor. Türkiye’de toplam 11 elçisi bulunan Xing, bu elçiler aracılığıyla eğitimler gerçekleştiriyor.
Xing olarak gerçekleştirdikleri çevrimdışı etkinliklerle de farklılaştıklarının altını çizen Gönenli, şunları aktardı: “Bunlardan birincisi üyelerimizin düzenlediği ekinlikler. Burada üyeler gerçekleşen çevrimdışı etkinliklerle gerçek dünyada tanışıyorlar. İkincisi de resmi Xing etkinlikleri. Dünya çapında farklı kentlerde elçi programımız söz konusu. Türkiye’de de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya ve Bursa’da toplam 6 bölge elçimiz bulunuyor. Bu elçiler resmi Xing etkinlikleri düzenliyorlar. Örneğin bundan birkaç hafta önce İstanbul elçimizin düzenlediği yuvarlak masa toplantısı gerçekleşti. Türkiye’de ilk olan bu etkinliğe toplam 134 kişi katıldı. Bu toplantılarda üyelerin mümkün olduğunca çok insanla tanışıp iletişim kurması hedefleniyor. Bu toplantıların sayısını artırmayı planlıyoruz.”
Platform diğer yandan Xing Trainers etkinliğini başlattı. Yine çevrimdışı olan bu programda platformun nasıl daha verimli kullanılacağına dair katılımcılar aydınlatılıyor.

Hakkında

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.