- Bağlı bulunduğunuz şirket hakkında yazı yazmanız, şirketinizi ilgilendiren yazılara yorum yazmanız gibi durumlarda firma ile olan ilişkinizi/konumunuzu belirtin.
- Eğer yazı ya da yorumunuz kişisel düşüncenizi belirtiyor ve firmanızı bağlamıyor ise yine yazı/yorum içerisinde ilgili yazının kişisel düşünceniz olduğunu belirtin.
- Anonim olarak blog yazıyor ya da anonim olarak sosyal mecra içerisinde iletişime geçiyor iseniz firmanız ile ilgili yazı/yorum ve düşünce paylaşımı gerçekleştirmeyin/tartışma açmayın.
- Blog yazarlarını hakkınızda olumlu yazılar yazmaları için ikna etmeyin. Önemli olan doğal ve içten gelen yazıların yazılmasıdır.
- Toplu yazı/mesaj girişi yapan uygulamalar kullanmayın.
- Blog yazarları’ndan sizin ya da firmanızın hakkında yanlış yönlendirme içeren, bilgi çarpıtan haber yazmaları konusunda talepte bulunmayın.
- Gerek blog yazarları gerekse sosyal mecra içerisinde iletişime geçtiğiniz tüm kişi ve kuruluşlar ile seviyeli bir iletişim kurmaya özen gösterin.
- Tüm online iletişiminizde hukuk kurallarına uyduğunuzdan emin olun. Unutmayın gerek kişisel gerek kurumsal iletişiminizde kullandığınız bu mecra sizi hukuk kuralları ile bağlamaktadır. Üzücü sonuçlar doğurmamaı için tüm iletişiminizi dikkatli bir strateji çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışın ve özenli olun.
Önceki Yazılar
Bir yorum
Geribildirim: Sosyal Mecra’da iletişimin etik kuralları – 3 | Sosyal Medya Pazarlama