Anasayfa » ALINTI » Sosyal Mecra’da iletişimin etik kuralları – 3

Sosyal Mecra’da iletişimin etik kuralları – 3

Yine ilk iki başlık altında da belirttiğim üzere en önemli temel nokta şeffaflık olacaktır. Gerçekleştirdiğiniz tüm teşviklerinizde şeffaf ve doğru bir biçimde bunu ilgili iletişim kanallarınızdan duyurmanız ve ortaklaşa çalıştığınız blog yazarı/yzarları’nın da aynı şekilde bu bilgiyi paylaşmasını sağlamanız sağlıklı olacaktır.

Ürün gönderdiğiniz ya da hizmetinizden faydalanmasını sağladığınız blog yazarından ürün/hizmet için ücret talep edilmemelidir.

İncelemesi ya da yazı yazması için ürün gönderdiğiniz blog yazarı düşündüğünüzün aksine ürün/hizmet ile ilgili yazı yazmayabilir veya olumsuz bir yazı yazabilir. Bu durumda kendisine müdahele etme hakkınız bulunmamaktadır. İşin doğası gereği blog yazarı hissettikleri/beğendikleri konular hakkında yazmalı.

Blog yazarı/yazaları’nın ürün/hizmet hakkında ücretli yazı yazması’nı talep ettiğiniz durumlarda ilgili yazı ya da blog içerisinde yazarın sizinle olan icari ilişkisi etik açıdan belirtilmelidir.

Ticari ya da kişisel blog sayfanızın reklam gelirleri üzerinde hızlı bir artış sağlamak adına link paylaşımı ya da manipulatif hit kazanımı yollarını tercih etmemelisiniz.

Önceki Yazılar

Sosyal Mecra’da İletişimin Etik Kuralları -1

Sosyal Mecra’da İletişimin Etik Kuralları -2

Hakkında

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir