Sosyal ağlardan (Facebook, Twitter gibi) sonra internet insanlarının en çok zaman harcadığı yerlerin online sosyal-oyun siteleri olduğu Nielsen’in araştırmasında ortaya çıkmıştı. Google’da bu müthiş potansiyele yatırım yapmak istiyor.
Google tam 228 milyon dolar yatırarak sosyal-oyun yapımcısı Slide’ı satın aldı. SuperPoke Pets, Top Fish, SuperPocus: Academy of Magic gibi oyunları hazırlayan ekip arkalarında Google’ın desteğiyle daha iyi oyunlar yapma potansiyeline sahip.
Slide’ın dışında Google’ın Farmville’İn yapımcısı Zynga ile de ilgilendiği ve şirkete de yatırım yapmayı düşündüğü dedikoduları dolaşıyor.
Daha önce Google Buzz, Orkut ve kapatılmasına karar verilen Google Wave ils sosyal-ağlarda söz sahibi olmaya çalışan Google başarılı olamamıştı. Bakalım oyun konusunda neler olacak.