Anasayfa » ALINTI » Sosyal Ağlar Herkesi Geçti
Sosyal Ağlar Herkesi Geçti

Sosyal Ağlar Herkesi Geçti

Sosyal Ağlar Herkesi Geçti

Sosyal ağların popülerliğinin artması insanların İnternet alışkanlıklarını da değiştiriyor. Yapılan bir araştırmada, insanların eskiden İnternet’e girdiklerinde e-postalarını kontrol ettikleri, spor ve haber sitelerine girdikleri belirtilirken artık bu durumun değiştiği ortaya kondu.

Sosyal Ağlar Rakipsiz

Nielsen’in yaptığı çalışmada, kullanıcıların İnternet üzerinde geçirdikleri vaktin yüzde 23’ünü Twitter ve Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde geçirdikleri ortaya çıktı.

Nielsen’in belirlediği kategoriler arasında en büyük artışı da sosyal ağlar yakaladı. Sosyal ağlarda geçirilen zamanın oranı geçen sene yüzde 16’ydı.

Oyunlar, Videolar ve Diğerleri

Kategoriler arasında ikinci en büyük artışı gösteren ise oyunlar oldu. Bunun da sosyal ağlarla doğrudan ilişkisi bulunuyor. Farmville ve benzeri oyunların popülerliğinin artması, İnternet’te oyun oynama süresinin de artmasına sebep oldu.

Sosyal ağlardan sonra İnternet’te insanların en çok vakit geçirdikleri şey yüzde 10 ile oyunlar oldu. Daha önce ikinci sırada e-postaları kontrol etmek vardı. Günümüzde, İnternet üzerinde geçirilen zamanın ortalama yüzde 8,3’ü e-posta hesaplarında geçiyor.

Portallar Düştü

Yahoo.com, MSN.com gibi portal sitelerine gösterilen ilgi de giderek düşüyor. Daha önceleri büyük oranlara sahip olan portal siteleri artık sadece yüzde 4,4’lük bir orana sahip.

Araştırmada, İnternet üzerinde geçirilen vaktin yüzde 3,9’unun da video paylaşım siteleri için kullanıldığı belirtildi. Arama motorları ve alışveriş siteleri de bunu takip eden diğer kategoriler oldu.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir