Anasayfa » ALINTI » Sosyal Medya: Blog Yazmak İçin 34 Sebep – 1. Kısım
Sosyal Medya: Blog Yazmak İçin 34 Sebep – 1. Kısım

Sosyal Medya: Blog Yazmak İçin 34 Sebep – 1. Kısım

Sosyal Medya: Blog Yazmak İçin 34 Sebep – 1. KısımKabul ettiğiniz kullanıcı sözleşmesine aykırı davrandığınızı öne sürerek bir anda hesabınızın silinmesi, yani, zaman ve efor harcayarak oluşturduğunuz içeriğinizin silinmesi de haliyle insanı üzüyor.

Halen bir blog açmak için onlarca nedenden bir tanesi daha.

Bir blog açmanız bir konuya, gruba, markaya ya da projeye bağlılığınızı gösterir. Ayrıca söyleyecek, öğretecek ve öğrenecek bir yapıya sahip olduğunuz etkisini uyandırır. Tabii ki başka yararları da var, bunlar sadece bir kaçı.

Öğrencilerden ve genç profesyonellerden kendilerini nasıl farklı gösterebileceklerine ve fırsat bulabileceklerine dair düzinelerce e-posta alıyorum. Bu yüzden bir blog açmanın 34 yararlı nedenini sıralamak istedim.

  1. Kendinize fırsatlar yaratabilirsiniz. Bir insana kendinizi tanıtmak için bundan daha iyi bir fırsat yaratamazsınız.
  2. Yazarlık yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Düzenli olarak yazı yazmaya başlayınca, yeteneğiniz kendiliğinden gelişecektir.
  3. Oluşturduğunuz içerik tek bir yerde olduğu sürece, insanlar sizin ne ve nasıl düşündüğünüzü anlayacaktır.
  4. Fikirlerinizi geliştirebilirsiniz. Takipçilerinizin de desteğiyle fikrinizi geliştirebilir ve yerine getirmek için gerekli hevesi yakalayabilirsiniz.
  5. Araştırma yapma şansı bulabilirsiniz. Bir konuda, bilginiz dahilinde yazı yazabilirsiniz. Daha sonra da diğerlerinin bildiklerini ekleyebilirsiniz.
  6. Gerçek dünyada fırsatlar yakalayabilirsiniz! Bu blog olmasaydı ben bir çok toplantıya gidemez, konferanslara katılamaz ya da bir çok güzel insanla tanışamazdım.
  7. Bulunmaya değer buluşmalara katılmak. Birkaç senedir geleneksel Bloggers Unite ve Blog Action Day etkinliklerinde sosyal medyanın dünyayı nasıl ‘yeşerttiğini’ ve fakirlik gibi konuları tartıştık.
  8. İşinizi kurabilirsiniz. Bir çok kişi bloglar sayesinde artık iş yapıyor. Darren Rowse ProBlogger ile, Brian Clark ise Copyblogger ile kendi işlerinin peşinden koşuyor.
  9. Şirketiniz, gerçek dünyaya daha yakın olur.
  10. Akıl hocası bulabilirsiniz. David Spinks pazartesi günleri danışmanlık konusunda ve nasıl bir danışman bulabileceğinize dair yazılar yayınlıyor.

* kaynak olarak conversationagent.com kullanılmıştır.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir