Bu sadece ticarete özgü bir özellik de değil üstelik. Hayatın her alanına uyarlayabiliriz. Değişime ayak uyduramamak, bir yapıyı önce gerilemeye, sonra da yıkıma iter.
E-ticaretin günümüzdeki büyük oyuncularına baktığımızda, hala ilk hallerinden çok da farklı olmadıklarını görüyoruz. Her şey gibi e-ticaret de değişiyor, kullanıcı alışkanlıkları da değişiyor, trendler birbirini kovalıyor. Sosyalleşme, çağımızın en büyük trendi ve e-ticaret siteleri bu trende ayak uydurabildikleri sürece var olacaklar.
Sosyalleşmenin çağın en büyük trendi olmasının temel etkeni, kuşkusuz günümüzün en büyük sosyal networkü olan Facebook. Facebook’un tüm dünyada 500 milyondan fazla, Türkiye’de ise 20 milyondan fazla kullanıcısı var. Hal böyleyken e-ticaret sitelerinin dükkanlarına müşteri beklemek gibi bir lüksleri kalmadı. Dünyanın en kalabalık platformuna şube açmak zorundalar.
Gerçek ticarette bunu yapabilmek neredeyse imkansız. Örneğin Avcılar’da küçük bir mağazanın İstiklal Caddesi’nde bir şube açabilmesi, maliyet ve diğer birçok unsurdan dolayı imkansıza yakın. Fakat internetin böyle bir gücü var. Maliyet olarak neredeyse sıfıra yakın bir harcamayla dünyanın ve Türkiye’nin en işlek merkezine siz de bir şube açabilirsiniz. Bunu yapabilmenizin en etkili yolu ise, bize göre kuşkusuz Voiyk.
Voiyk, ürünlerinizi Facebook sayfanız üzerinde sergileyebilmenizi sağlayan bir Facebook uygulaması. Voiyk uygulamasını satın alıp kurduktan sonra, ister varolan e-ticaret sitenizdeki ürünlerinizi, ister evinizde ürettiğiniz ürünleri bir e-ticaret sitesi görünümünde sergileyebilirsiniz.
Voiyk, bir e-ticaret sitesinin sahip olması gereken özelliklerin neredeyse tümüne sahip. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak;
• Mağazanızı ister İngilizce ister Türkçe kullanma seçeneği.
• Ürün satışını kendi siteniz üzerinden gerçekleştirme seçeneği.
• Mağaza üzerine yatay özel tasarım Logo girme seçeneği.
• Ürünleri kategorileme seçeneği.
• Ürünlere birden fazla resim ekleme seçeneği.
• Ürün satışını paypal üzerinden gerçekleştirme seçeneği.
• Toplu ve sınırsız ürün girişi seçeneği.
• Ürünlerinizi ister $ ister TL olarak fiyatlandırma seçeneği.
• Ziyaretçi İstatistikleri görebilme seçeneği.
• Vitrin özelliği ile 3 ürünü ön plana çıkarabilme özelliği.
Voiyk gibi uygulamaların yurtdışı muadillerine baktığımızda; ShopTab, SortPrice, Shoutlet, Alvenda, BeeShopy gibi servislerle karşılaşıyoruz. Fakat Türkiye’de, Türkçe bir Facebook sayfası açacaksanız (veya açmışsanız), Türkçe dil desteği olan Voiyk işinizi fazlasıyla görecektir. Fiyat bazında TL desteği olması da kafa karışıklıklarının önüne geçecektir.
Not: Bu yazı reklam veya advertorial değildir. Voiyk ve diğer servisler ile resmi hiçbir alakam yoktur. Facebook’ta e-ticaret yapmak isteyenlere yol göstermek amacıyla yazılmış bir yazıdır.
Bir yorum
Geribildirim: Tweets that mention F-ticaret Dönemi Başladı! | Sosyal Medya Pazarlama -- Topsy.com