Anasayfa » ALINTI » Google: 2010’da En Çok ‘Teknoloji’ Arandı
Google: 2010'da En Çok 'Teknoloji' Arandı

Google: 2010’da En Çok ‘Teknoloji’ Arandı

Google: 2010'da En Çok 'Teknoloji' Arandı En çok arananlar listesinde “Chatroulette” isimli yetişkin portalı ile “iPad” zirvede geliyor. Online oyun siteleri friv ve gamezer en çok arananlar arasında ilk 10 içinde bulunuyor.

‘Arama Devi’, geçtiğimiz yıl en çok aranan kelimeleri açıkladı. Google’ın, dün yayına koyduğu Zeitgeist raporuna göre kullanıcılar günün en “trend” kelimelerini aradılar. En çok arananlar listesinde “Chatroulette” isimli yetişkin portali ile “iPad” zirvede geliyor. Online oyun siteleri friv ve gamezer en çok arananlar arasında ilk 10 içinde bulunuyor.

Google’ın, “Zeitgeist 2010’un ruhunu açığa çıkarttı” değerlendirmesini yaptığı analize göre, aramalar daha çok; haber, gündemde en hızlı yükselen, gündemde en hızlı düşen ve teknoloji başlıkları altında yoğunlaştı. Bu yıl, teknoloji ürünleri ile bunlara sağlanan servisler geçtiğimiz yıl en çok aranan ünlüleri geride bıraktı. 16 yaşında YouTube’daki videosu ile şöhrete kavuşan Kanadalı Justin Bieber, istisnayı oluşturdu.

Avrupa’da, komşu ülke Yunanistan’ın da içinde olduğu “borç krizi”, Şili ve Haiti’deki depremler, işsizlik en çok arama yapılan konuların başında geliyor.

Teknoloji tutkunlarının iPad, iPhone 4 ve HTC Evo 4G ürünlerine dönük aramalar yapmaları dikkat çekiyor. Facebook,YouTube ve Hotmail’in aynı kategoride yer aldıkları görülüyor.

Louisiana eyaleti açıklarında, BP’ye ait petrol platformunun neden olduğu çevre faciası, Lady Gaga, Güney Afrika’daki Dünya Kupası, dünya kamuoyunun en çok ilgisini çeken olaylar arasında yer aldı.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir