Anasayfa » ALINTI » Google’dan Bing’e Ağır Suçlama!
Google'dan Bing'e Ağır Suçlama!

Google’dan Bing’e Ağır Suçlama!

Google'dan Bing'e Ağır Suçlama!Google, kendi arama sonuçlarının Bing tarafından çalındığını iddia ediyor.

Uzun süredir  konu üzerinde araştırma yapan Google, yeterli delile ulaşınca Microsoft’un arama motoru olan Bing hakkında ortaya böyle bir iddia attı. Google mühendisleri Bing’in gösterdiği arama sonuçlarını Google’dan çaldığını ispat etmek için anlamsız kelimelere özel sahte sonuç sayfaları oluşturdular ve beklemeye başladılar. Birkaç hafta içinde daha önce o kelimeler için hiçbir sonuç vermeyen Bing’de birdenbire Google mühendislerinin oluşturduğu sahte sonuçlar görüntülenmeye başladı. Bunu farklı kelimeler için tekrar ettiklerinde her seferinde Bing’in sonuç olarak gösterdiği sayfaların kendi oluşturdukları sayfalar olduğunu gördüler.

Resimde de görüldüğü gibi “torsoraphy” kelimesi Google üzerinden arandığı zaman, doğru kelime olan “tarsorrhaphy” arama sonuçları uyarıyla birlikte kullanıcıya sunuluyor. Aynı kelime Bing üzerinden arandığı taktirde, hiçbir uyarı olmadan Google’da ilk sırada yer alan sonuç karşımıza çıkıyor.

Microsoft, Google’ın hırsızlık iddiasını reddetse de Bing’in kullandığı arama algoritmasındaki parametrelerin içinde diğer arama motorlarının verdiği sonuçların da bulunduğunu itiraf etti. Bu yanlış bir şey olarak görünmüyor ama sonuç olarak gösterilen sayfaların birebir Google sonuçları olması pek de masum görünmüyor.

Sosyal ağlarda birbirleriyle atışan Microsoft ve Google çalışanlarının karşılıklı sert suçlamaları tam gaz sürerken Google’dan Amit Singhal’ın Bing için “Google’ın ucuz bir kopyası” demesi gerginliği iyice artırdı.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir