Anasayfa » ALINTI » GittiGidiyor eBay’e Gitti

GittiGidiyor eBay’e Gitti

GittiGidiyor eBay'e GittiAnlaşma, eBay’in 2007’de edindiği azınlık hissedarlığın devamı niteliğinde. Satınalma işleminin tamamlanmasıyla, eBay, GittiGidiyor.com hisselerinin yaklaşık %93’üne sahip olacak. Anlaşma şartları ise henüz açıklanmadı.

5 Şubat 2001 tarihinde kurulan GittiGidiyor.com (www.gittigidiyor.com), 6,4 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip. Şirketin iş modeli, alıcı ve satıcı arasındaki ödeme ve ürün döngüsünü güven altına alan zorunlu ‘Sıfır Risk Sistemi (SRS)’ dışında, eBay’in iş modeline çok benziyor. Bugün GittiGidiyor.com’un tüm işlem hacmi, sabit fiyat üzerinden satışa sunulan ürünlerden gerçekleşiyor.

eBay Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Doug McCallum, yaptığı açıklamada, “GittiGidiyor.com’un hisselerini ilk satın aldığımızda, son derece heyecan verici bir e-ticaret pazarında, mükemmel bir işe girmekte olduğumuzu biliyorduk. 2007 yılından beri, GittiGidiyor.com’dan, çalışanlarından, girişim sermayesi yatırımcısı iLab ve onun başarılı e-ticaret yaklaşımından etkilendik. GittiGidiyor.com’dan öğrenebileceğimiz çok şey var; keza paylaşabileceğimiz de…” dedi.

İnternet Dünya İstatistiklerii’ne göre, Türkiye, %45’lik penetrasyon oranıyla, internet kullanımında, dünyanın en büyük 12. pazarı konumunda bulunuyor.

Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş tarafından kurulan ve merkezi İstanbul’da bulunan şirketin, 150’den fazla çalışanı var. Şirket, daha önce, eBay’in yanı sıra, Mustafa E. Say tarafından kurulan ve yönetilen iLab Ventures’ın katılımıyla, sermayesini arttırmıştı.

“Bir eBay iştiraki olmak, GittiGidiyor.com için büyük bir gurur kaynağı” diyen GittiGidiyor.com Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Borançılı ise, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tamamen bir eBay iştiraki olmakla, gelişimimizi hızlandırırken, dünya standardı uygulamalardan yararlanıyor ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen e-ticaret pazarlarından birindeki lider konumumuzu perçinliyor olacağız.”

GittiGidiyor.com’un yatırımcılarından iLab’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa E. Say ise, konuyla ilgili olarak “GittiGidiyor.com’un büyümesi, Türkiye’nin önde gelen yeni jenerasyon girişimcileri arasında yer alan kurucu ortaklarının, hevesli yeni girişimcilerce örnek alınmaları gereğinin ispatıdır. iLab olarak, eBay’le olan ortaklığımızı devam ettirmekten ve GittiGidiyor.com’un önündeki büyüme potansiyelinden büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

eBay, bu yatırımın, 19 Ocak 2011 tarihinde açıklanan ve 28 Mart 2011’de güncellenen 4. çeyrek dönem verilerini referans alan finansal açıklamaları üzerinde önemli bir etki yapmasını beklememekte. Satınalma süreci, ilgili yasal onayların alınması da dahil olmak üzere, mutat kapanış koşullarına tabi olup 2011’in 2. çeyreği içinde tamamlanması beklenmekte.

Hakkında

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir