Anasayfa » ALINTI » Serendip Beta Yayınına Başladı
Serendip Beta Yayınına Başladı

Serendip Beta Yayınına Başladı

Serendip Beta Yayınına BaşladıSerendip, Twitter üzerinde gördüğüm en akıllıca müzik eklentisi. Diğer uygulamalar takipçilerimle şarkı paylaşımımı kolaylaştırıyorken, onların dinledikleri şarkıları takip etme konusunda pek başarılı değiller. İşte burada Serendip ortaya çıkıyor.

Serendip’e ücretsiz bir şekilde kaydolmak, Youtube destekli olarak arkadaşlarınızla kolayca şarkı paylaşmanıza olanak sağlar. Serendip kurulduğu zaman, takipçilerinizin Twitter üzerinde hangi uygulamayı kullanırsa kullansın paylaştığı tüm şarkıları kaydeder.Böylece tamamen twitterda takip ettiğiniz insanlar tarafından şekillendirilmiş bir playlistiniz (şarkı listeniz) olur.

Fakat, Serendip’in çalışması konusunda bir dezavantaj var. Herhangi bir Youtube videosunun oynaması demek, nomalde de şarkı listesine ait olduğu anlamına gelmiyor. Bunun için küçük bir ücret ödeyerek kullandığınız bu sayfanın diğer özelliklerinden de yararlanabilirsiniz.Serendip Beta Yayınına Başladı

Arkadaşlarınızın twitter üzerinde paylaştığı şarkıları dinlemeye ek olarak, sayfa üzerinden de bu şarkıları paylaşabilir ve twitlerine doğrudan Serendip üzerinden cevap atabilirsiniz.

Serendip, Twitter’da takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı şarkıları otomatik olarak kaydettiği için, eğer ki bir kişiyi müzik zevki için değil ama twitleri için takip ediyorsanız, onları sayfa üzerinde sessize alabilir hatta Serendip üzerinde takip etmeyi bırakabilirsiniz. Bir kere Serendip’e kaydolduğunuzda, muhtemelen listenizde ufak bir temizlik yapmak hatta müzik zevki ile uyuşmadığınız kişileri listeden çıkarmak isteyeceksiniz.

Bunu yapabilmek için, ayarlar’a gidip, dinleme (listening) seçeneğini seçtikten sonra çıkacak olan listedeki kullanıcının yanındaki mute/unfollow (sessize al/takip etmeyi bırak) simgesini tıklayın.

Serendip, başlı başlına bir sosyal ağdır. Eğer istemezseniz, Twitter üzerinde şarkı paylaşmak zorunda değilsiniz. Şarkı paylaşımına ek olarak, takipçilerinizden birinin dinlediği şarkıyı beğendiğinizde, ona Serendip ve Twitter üzerinde “rock on” ya da “air” verebilirsiniz. “Rock on” twitter’daki retweet mantığı ile aynıdır, yani şarkı Serendip üzerindeki takipçilerinize görünür. Ayrıca, Serendip’in bu özelliği sadece bir kaç istediğiniz arkadaşınıza da görünebilir ya da sizin isteğinizle şarkılar tamamen değerlendirmeye de kapatılabilir.

Twitter’da takip ettiğiniz herkes otomatik olarak dinleme listesine de kaydolur ve siz, hangi takipçilerinizin Serendip üzerinde hesap açtığını görebilmek için -sizi dinleyenlere bakıp- onların listesini bulabilirsiniz.Serendip Beta Yayınına Başladı

Serendip’in gücü, onu kullanabileceğiniz çok çeşitli imkanların olduğu gerçeğinde saklıdır. İsterseniz bir DJ ya da dinleyici olabilirsiniz. Takipçilerinizin dinledikleri şarkıları keşfetmek için harika bir uygulama. Ve tabi ki Twitter’da takip ettiğiniz ya da etmediğiniz kullanıcıları Serendip üzerinde takip edebileceğiniz bir sosyal ağ.

Serendip ayrıca Twitter’daki arkadaşlarının dinlediği müzik keşfi aracı olarak da kullanılabilir. Serendip’te bir şarkı dinlediğinizde, bu şarkının sizden önce kimler tarafından dinlenildiğini görebilirsiniz. Bu şekilde o kişileri listenize ekleyebilir ve yeni şarkılar keşfetmek amacıyla dinledikleri diğer şarkıları kontrol edebilirsiniz.

Twitter, ve Serendip, üzerinde şarkı paylaşmak için istediğiniz şarkıyı arayın ve çıkan şarkıların o olup olmadığını kontrol etmek için o şarkıdan küçük bir parçayı dinleyin.

Artık paylaşmaya hazır olduğunuza göre, bağlantı ile birlikte kısa bir güncelleme yayınlayabilirsiniz.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir