Anasayfa » ALINTI » Facebook’un Bu Özelliği Utandıracak
Facebook’un Bu Özelliği Utandıracak

Facebook’un Bu Özelliği Utandıracak

Facebook’un Bu Özelliği UtandıracakZaman Tüneli uygulamasıyla profil sayfalarını hayatın sanal bir özeti ile değiştiren Facebook, uygulamaya eklenen akıllı paylaşım özelliği ile güvenlik konusunda çok fazla tepki çekeceğe benziyor. Zira sosyal ağın önümüzdeki haftalarda uygulayacağı Zaman Tüneli özelliği ile birlikte gelen akıllı paylaşım uygulaması, güvenlik ayarlarını doğru düzgün yapmadığınız takdirde internette yaptığınız herşeyi profilinize yansıtıyor.

Zaman Tüneli’ne eklenen yeni akıllı paylaşım uygulaması, özellikle Facebook bağlantılı web sitelerinde paylaşımı kolaylaştırıyor gibi gözükse de kullanıcıların özel hayatını hiçe sayan bir özellik aslında. Uygulama Facebook eklentili sitelerde beğen tuşuna basarak vakit kaybetmenizi önlemek için kullanıcıyı “Zaman Tüneli’ne Ekle” özelliğine yönlendiriyor ve otomatik olarak kullanıcının internet üzerinde gerçekleştirdiği tüm aktiviteleri profile yansıtıyor.

Hangi aktiviteler diye soracak olursanız; izlediğiniz videodan, okuduğunuz en basit bir habere, görüntülediğiniz fotoğraflardan ya da dinlediğiniz müziğe kadar her şey “Zaman Tüneli’ne Ekle” özelliği ile profilinizde gözüküyor. Yani paylaşmaya gerek duymadığınız ya da istemediğiniz içerikler bile profilinizde yer alıyor.

Özellik, paylaşımı kolaylaştırmak adına öne çıkarılsa da, dışarıdan pek öyle durmuyor. Burada Facebook kullanıcılarının Zaman Tüneli’ne ekleyecekleri uygulamalara dikkat etmesi gerekiyor. Akıllı paylaşım uygulamasını istemiyorsanız, bu uygulamayı sürekli kapalı tutabilirsiniz.

Herrhangi birşey paylaşmak istediğinizde ise uygulamayı açmak durumundasınız. Her içerik sırasında bu özelliği açıp kapama zahmeti profilde kirlilik yaratmakla kalmayıp, bir süre sonra kullanıcıyı bıktırabilir. Ya da tüm bunlarla uğraşmayıp bu özelliği Zaman Tüneli’ne eklediğinizde karşınıza çıkacak üç seçenekten birini tercih ederek veri takibine siz karar verebilirsiniz.

Özelliğin “herkese açık” seçeneği internette yaptığınız her şeyi profilinize yansıtırken, “arkadaşlar” seçeneği ile yaptıklarınızı sadece arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü uygulama sizi üç seçenekle sınırlıyor. Bunların dışında “özel” seçeneğini işaretleyerek internette yaptıklarınızı sadece kendiniz görebilirsiniz.

Ancak bu seçeneklerle bile paylaşmak istemediğiniz içeriklerin de profilinize yansımasını engelleyemiyorsunuz. Bu haliyle kullanıcıları son derece rahatsız edecek uygulama, güvenlik sorunları nedeniyle halihazırda sıkıntı yaşayan Facebook’u zor durumda bırakacak gibi duruyor.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir