Anasayfa » ALINTI » Sosyal Ağ Kullanıcıları Daha Sosyal [Nielsen Sosyal Medya Raporu]
Sosyal Ağ Kullanıcıları Daha Sosyal [Nielsen Sosyal Medya Raporu]

Sosyal Ağ Kullanıcıları Daha Sosyal [Nielsen Sosyal Medya Raporu]

Sosyal Ağ Kullanıcıları Daha Sosyal [Nielsen Sosyal Medya Raporu]Uluslararası pazarlama araştırmaları şirketi Nielson, yılın üçüncü çeyreğine ait “Sosyal Medya Raporu“nu yayınladı. Raporda sosyal medyada son dönemde öne çıkan sayısal bilgiler ve istatistikler bulunuyor.

Sosyal medya, insanların izledikleri ve satın aldıkları her alanda yaptıkları paylaşımları bir araya getirmekte. Markalar ve şirketler ise; Twitter reklamları, Facebook “Beğen” promosyonları ve birçok farklı yöntemle sosyal medyaya dahil olmaya devam ediyor.

Amerika’da aktif internet kullanıcılarının yüzde 80′i sosyal ağları ve blogları da kullanıyor. Sosyal ağların ve blogların insanların satın alma kararlarında önemli bir yere sahip olması bu yüksek kullanımın kaçınılmaz sonuçlarından. Nielsen, hazırladığı bu raporda sosyal medyanın genel durumunu ve marketlere olan etkisini incelemiş ve sonuçları bizlerle paylaşıyor.

Önemli Sonuçlar:

  • Her 5 internet kullanıcısından 4′ü sosyal ağları ve blogları ziyaret ediyor.
  • Amerikalılar internette en çok Facebook’ta vakit geçiriyor.
  • Sosyal ağ uygulamaları, mobil cihazlarda en çok kullanılan uygulamalarda üçüncü sırada yer alıyor.
  • İnternette video izleyen kadınların sayısı erkeklerden daha çok olsa da; genele bakıldığında erkekler toplamda daha uzun süre video izliyor.
  • Yetişkin internet kullanıcılarının yüzde 53′ü markaları, yüzde 32′si ise ünlüleri takip ediyor.

Sosyal Ağlar ve Bloglar

Amerikalı internet kullanıcıları zamanlarının yarısından fazlasını sosyal ağlarda ve bloglarda geçiriyor. En çok vakit geçirilen kategoriler ve yüzdeleri ise şöyle sıralanabilir:

  • Sosyal Ağlar ve Bloglar % 22.5
  • Online Oyunlar % 9.8
  • E-posta % 7.6
  • Portallar % 4.5
  • Video ve Film % 4.4
  • Arama % 4.0
  • Mesajlaşma % 3.3
  • Yazılım % 3.2
  • Açık Arttırma % 2.9
  • Son Haberler ve Güncel Etkinlikler %2.6
  • Diğer % 31.5

İnternette kadınlar ve erkeklerSosyal Ağ Kullanıcıları Daha Sosyal [Nielsen Sosyal Medya Raporu]

 

Sosyal ağ ve bloglar, en çok 18-34 yaş arası kadınlar tarafından kullanılıyor. İnterneti aktif olarak kullanan kadınların eğitim seviyesi ve gelir düzeyleri ise toplumun geneline göre oldukça yüksek. Lisans ya da yüksek lisans eğitimli olan bu grubun yıllık geliri ise 50 bin dolarınüzerinde.

İnternette genel bir kadın üstünlüğü gözükse de sadece LinkedIn ve Wikia siteleri kadın ziyaretçilerinden daha çok erkek ziyaretçiye sahip.

En çok ziyaret edilen sayfalar

İnternette en çok tercih edilen siteler arasında Facebook açık ara üstünlüğünü sürdürürken, Blogger ve Twitter onu takip ediyor. İnternet siteleri hakkında öne çıkan noktalar ise şöyle:

– Facebook kullanıcılarının yüzde 62′si kadınlardan oluşuyor

– Amerika’da Twitter’ı en çok kullanan etnik grup Afrikan-Amerikan

– MySpace genellikle 12-20 yaş arasındakiler tarafından tercih ediliyor

– Blogger kullanıcılarının yüzde 41′inin yıllık geliri 75 bin doların üzerinde

İnternette geçirilen zaman

Amerikalı internet kullanıcılarının Facebook, Blogger, Tumblr, Twitter ve LinkedIn’de geçirdikleri toplam dakikalar incelendiğinde Facebook’un tartışılmaz üstünlüğü öne çıkıyor:Sosyal Ağ Kullanıcıları Daha Sosyal [Nielsen Sosyal Medya Raporu]

Mobil uygulamalar ve internet kullanımı

2011 yılında mobil uygulamalar ile sosyal medya kullanımının gittikçe artığı ve yüzde 37′lik bir orana ulaştığı gözleniyor. En yüksek kullanımın yüzde 97 ile hala bilgisayar aracılığıyla olduğunu ve oyun konsollarının, iPad’lerin ve diğer cihazların küçük yüzdeleri ile onları takip ettiğini ayrıca belirtmek gerekir:

Video izleme alışkanlıkları

Raporun en dikkat çeken yanlarından birisi, internette video izleyen kadın sayısının erkeklerden çok olmasına rağmen, erkeklerin daha uzun süre video izlediklerinin ortaya çıkması. 2011 yılının Mayıs ayında Amerika’da 31 milyon kullanıcı 157 milyon video izledi. Kadınların sayısı erkeklerden 4 bin kadar fazla olmasına rağmen sayısı az olan erkekler yüzde 9 daha fazla video yayını izledi.

Sosyal medyanın gerçek hayata olan etkisi

Sosyal medyada kullanıcıların arkadaşlarının düşüncelerini önemsediği ve karar alırken göz önünde bulundurduğu biliniyor. İnternet kullanıcılarının yüzde 60′ının sosyal medyada ürün ve markalarla ilgili yorumlarını paylaştıkları düşünülünce, sosyal medyanın gerçek hayattaki izdüşümlerinin büyük olması kaçınılmaz oluyor.

Sıradan internet kullanıcıları ile karşılaştırıldığında; aktif sosyal ağ kullanıcıları,

  • Yüzde 19 oranında daha çok spor etkinliklerine katılıyor.
  • Yüzde 45 oranında daha çok karşı cinsten birisiyle buluşuyor.
  • Yüzde 18 oranında daha çok spor salonuna gidiyor.
  • Yüzde 75 oranında daha çok müzik satın alıyor.
  • Yüzde 47 oranında daha çok kıyafet, ayakkabı ve aksesuar satın alıyor.
  • Yüzde 26 oranında daha çok politik görüşlerini dile getiriyor.
  • Yüzde 33 oranında daha çok televizyon programları hakkında yorum yapıyor.

 

Tumblr’ın yükselişi

Her gün yeni sosyal ağlar ortaya çıksa da istatistikler, 2011 yılında Tumblr’ın Amerikalı kullanıcılar tarafından giderek daha çok sevilen bir sosyal ağ olduğunu ortaya çıkardı.  Son bir yılda ziyaretçi sayısını üç katına çıkaran site, Twitter ve blog konseptini bir araya getiren farklı yapısıyla göze çarpmakta. Araştırmada en çok ziyaret edilen 8. site olan Tumblr, bu yılın mayıs ayında 18-34 yaş arası kullanıcılar tarafından ortalamanın yüzde 75 daha üzerinde ziyaret edilme oranına sahip oldu:

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir