Anasayfa » ALINTI » Facebook Yahoo’yu Zorluyor
Facebook Yahoo’yu Zorluyor

Facebook Yahoo’yu Zorluyor

Facebook Yahoo’yu ZorluyorArkadaşlık ilişkileri temel alınarak projelendirilen site bugün online reklamcılıkta dünya devleri ile yarışıyor, hatta bazı markaları tahtından ediyor.

eMarketer’ın yaptığı bir araştırmanın sonucu bu cümleleri rakamlar ile destekliyor. Şöyleki;

New York tarafından yapılan tahminlere göre, Facebook bu yıl yalnızca online reklam gösterme geliri baz alındığında Birleşik Devletler online reklam pazar payında Yahoo’yu geçiyor.

Bu yıl Yahoo’nın ardından ikincilik koltuğunda oturan Facebook, 2010 yılındaki 12,2′lik pazar yüzdesine sahipken 2011 yılında ulaştığı 17,7′lik pazar payı sayesinde Yahoo’yu tahtından indirmeye hazırlanıyor. Tahminler ise şu aralar sıkça durumunun kötüye gittiğinden ve satışacağından bahsedilen  Yahoo’nun online reklam pazar payının geçtiğimiz yıl yakaladığı 14,4′lük yüksek orana rağmen bu yıl toplamda yüzde 13,1 olacağını söylüyor. Geçtiğimiz yıl üçüncü sırada olan ’ın ise, eMarketer tahminlerine göre bu yıl da yerini koruması bekleniyor.

Bu gidişattan eminiz ki Yahoo’nun yanı sıra Google çok rahatsız. Ancak tahminimiz o ki ; şu aralar tüm enerjisini Google+’a yönlendirmiş olan Google 2012 itibari ile adwords tarafında da güncellemelere yoğunlaştıracak.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir