Anasayfa » ALINTI » İşte Rakamlarla Twitter’in Geldiği Nokta
İşte Rakamlarla Twitter’in Geldiği Nokta

İşte Rakamlarla Twitter’in Geldiği Nokta

Sİşte Rakamlarla Twitter’in Geldiği Noktaan Fransisco’da düzenlenen Web 2.0 toplantısına teknoloji devleri büyük ilgi gösterirken, yeni medya düzeninin temsilcileri de bugün geldikleri noktaya ilişkin bilgi verdi. Bunlardan biri de Twitter oldu.

Twitter CEO’su Dick Costolo, şirketin bugünkü durumuna ilişkin rakamsal bilgiler verdi. İstatistiklere göre mikro blog sitesi Twitter, bugün 250 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmakla birlikte video paylaşım sitesi YouTube’dan sonra en çok kullanılan üçüncü sosyal paylaşım platformu konumunda.

250 milyon kullanıcıyla birlikte mikro blog sitesini her ay kullanan kullanıcı sayısı ise 100 milyonu geçti. Twitter’da her gün 250 milyon tweet atıldığı bilgisini veren Costolo, geçtiğimiz Haziran ayında günlük Tweet sayısının 200 milyon olduğunu da hatırlattı ve her gün aktif olarak platformu kullanan üye sayısının ise 50 milyon olduğunu söyledi.

Son bir yılda her çeyrekte yüzde 30’luk büyüme sağlayan Twitter iOS5’in yayınlanmasından sonra daha da büyük bir ivme yakalayarak platforma giriş sayısını 3 kat daha arttırdı. Costolo, bundan sonra yeni reklam modelleri üzerinde çalışarak platformu daha da büyüteceklerini söyledi.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir