İnternetin belkemiği sosyal ağların kullanıcılar üzerindeki etkisi tartışılmaz. Öyle ki, birçok kişinin sanal dünya anlayışı Google’dan Facebook, Twitter gibi sitelere kaymaya başladı.
Bunun yanısıra markaların da dahil olmasıyla bir kat daha öneme sahip olan siteler, adeta içerik paylaşım merkezi haline geldi.
Peki internet kullancılarının tüm ilgisini üzerine çeken sosyal ağlarda 2011 boyunca neler yaşandı merak ediyor musunuz? Gelin video analize birlikte bakalım.
İnternetin Hakimi Facebook
Videoinfographs tarafından gerçekleştirilen çalışmada Twitter, Facebook, YouTube, Foursquare gibi platformların istatistikleri araştırıldı.
Buna göre ortaya çıkan önemli sonuçlar şu şekilde:
- Facebook, 2011’de Google’ı geride bırakarak en çok ziyaret edilen site oldu.
- Dünya genelinde insanların %11‘inin Facebook hesabı var. Bu, motorlu taşıt sayısından bile daha fazla. Ayrıca insanların yarısı hergün Facebook’a giriyor.
- Ortalama bir kişinin Facebook’ta 130 arkadaşı var ve siteye dakikada yaklaşık 510 bin yorum, 293 bin durum güncellemesi, 136 bin fotoğraf yükleniyor.
Linkedin’de Orta Yaş Hakimiyeti Var
- Ünlü sitenin toplam üye sayısı 135 milyona yaklaşmış durumda.
- Saniyede 2 kişinin üye olduğu Linkedin’in en büyük kullanıcı grubunu, %36 ile 25-34 ve 35-54 yaş grubu oluşturuyor.
YouTube Rekora Koşuyor
- Google’ın en büyük sitelerinden YouTube‘un aylık 490 milyon tekil ziyaretçisi bulunuyor.
- Ziyaretçiler ayda ortalama 92 milyon sayfa gösterimi gerçekleştiriyor. Siteye dakikada 35 saat gibi yüksek bir oranda video yükleniyor.
Fotoğraf Servislerine İçerik Yağıyor
- Yahoo‘nun belki de ayakta durmayı başaran nadir servislerinden olan fotoğraf paylaşım merkezi Flickr‘a saniyede 3500 fotoğraf yükleniyor.
- Sosyal ağların son üyesi Google+‘ın düzenli yükselişi ise devam ediyor. Site şu sıralar 50 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.
- iPhone kullanıcıları için geliştirilen Instagram ile 2011’de 150 milyon fotoğraf yüklenmiş. Ayrıca konum bazlı servis olan Foursquare‘de haftalık 2 milyon check-in yapılmış.
- En ilginç verilerden biri ise, kadınlarınların %55 ile sosyal medyada erkeklerden (%45) daha aktif olması.