Anasayfa » ALINTI » Mobil Oyunculuk Doyuma Ulaşıyor
Mobil Oyunculuk Doyuma Ulaşıyor

Mobil Oyunculuk Doyuma Ulaşıyor

Mobil Oyunculuk Doyuma UlaşıyorMobil kullanıcılar, her geçen gün oyun oynamakla harcadıkları vakitten kısarak, sosyal medya uygulamalarına zaman harcıyor. Mobil analitik ve reklam şirketi Flurry tarafından yapılan araştırma, 2012 yılının ilk çeyreğinde günlük mobil uygulamalara harcanan süre içerisinde oyunlar ve sosyal uygulamaların eşit paya sahip olduğunu gösteriyor.

Toplamda 110 milyar uygulama seansını göz önünde bulunduran Flurry, 2011 yılında 68 dakika olan günlük ortalama mobil uygulama kullanımının, 2012 yılıyla birlikte 77 dakikaya ulaştığını belirtiyor. Araştırmanın en çarpıcı sonuçlarından biri ise; geçtiğimiz yıl 25 dakika olan günlük ortalama mobil oyun süresinin 24 dakikaya inmesi, buna karşın sosyal ağ uygulamalarının ise 15 dakikadan 25 dakikaya çıkması olarak görülüyor.

Araştırmaya göre kullanıcılar akıllı telefon ve tabletlerinden günde ortalama 12 dakika haber okurken, 10 dakika eğlence uygulamalarıyla vakit geçiriyor ve 7 dakika da diğer işlemlerini yapıyor.

Sosyal ağ uygulamalarının olgunluk dönemine yaklaştığını belirten Flurry Başkan Vekili Peter Farago, “oyun talebinin doyum noktasına ulaşmasıyla, tüketiciler başta sosyal medya olmak üzere diğer mobil uygulamaları keşfediyor” açıklamasını yaptı.

Öte yandan, Flurry’nin AppCircle ağındaki gelirlerinde iOS ve Android oyunlardaki reklamlardan kazanılan tutar Şubat ile Nisan ayları arasında sadece %1 değişirken, sosyal medya kendi payını %13 artırarak, mobil oyun reklamlarından kazanılan geliri geride bırakmış görünüyor.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir