Sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanıldığı ülkemizde ise siyasetin sosyal medyaya ilgisi henüz yeterli düzeylerde değil. Bunun da temel sebebi, sosyal medyanın potansiyelinin yeterince anlaşılamamış olması. Halbuki siyasi partilerin en önemli amaçları, halka ulaşmak, onların sorularına cevap vermek, onlara dokunabilmektir (olmalıdır) ve sosyal medya sayesinde tüm bunları ölçeklenebilir bir şekilde başarabilirler. Şehir şehir dolaşmak, onbinlerce, yüzbinlerce insanları meydanlara toplayarak tek taraflı mesaj vermek yerine partinin Facebook Sayfasından veya Twitter hesabından sorulan sorulara cevap vermek, tüm Facebook kullanıcılarını davet ederek sayfalarında canlı yayında halka bütünleşmek, onlara dokunabilecekleri kadar yakında olduklarını hissettirmek çok daha önemli hale geldi.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin araştırdığım kadarıyla resmi bir Facebook veya Twitter sayfası yok (en azından resmi web sitelerinde paylaşmamışlar). Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olduğunu tahmin ettiğim bir Facebook Sayfası var ve hayran sayısı 1.4 milyon. Twitter’da ise 1.3 milyon takipçisi mevcut.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde de durum aynı. Partinin kendi Facebook Sayfası veya Twitter hesabı bulunmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Facebook Sayfası ve Twitter hesabı var. Facebook Sayfası’nın ismi “Sakin Güç” olduğu için doğrudan kendisiyle özdeşleştirilmemiş görünüyor. Dolayısıyla Twitter hesabını daha aktif kullandığını söyleyebiliriz. Twitter’daki takipçi sayısı ise 650 bin civarında.
İktidar ve muhalefet partilerinin her ikisinin de Facebook Sayfaları ve Twitter hesapları olmalı. Amerika’da daha çok adaylar ön plana çıktığı için kişisel hesapları daha çok önem kazanıyor ancak Türkiye’de siyasi parti kavramı ve yapısı daha güçlü olduğu için bu yapı üzerinden sosyal medya stratejisinin yönetilmesi oldukça önemli. Bu sayfalar üzerinden, halkla iç içe olabilir, halkın sesine kulak verebilir ve görüşlerini net bir şekilde yansıtarak halkın sorularına cevap verebilirler.