Anasayfa » ALINTI » Facebook Uygulamaları Gerçekten Etkili mi?
Facebook Uygulamaları Gerçekten Etkili mi?

Facebook Uygulamaları Gerçekten Etkili mi?

Facebook Uygulamaları Gerçekten Etkili mi?Peki Facebook uygulamaları gerçekten etkili mi?

Facebook uygulamalarında dikkat edilmesi gereken en önemli husus uygulamanın kurgusudur. Uygulama kurgusunun markanıza uygunluğu oldukça önemli. Markanıza özel bir kurgu  ve markanıza özel tasarlanmış bir uygulama kurgusu hem marka algısına katkıda bulunacaktır hem de uygulama verimlilğinize.

Diyelim ki markamıza uygun bir uygulama kurgusu belirledik, peki bu yeterli mi? Bir uygulamanın etkili olabilmesi için 3 ana etken bulunuyor. Bu etkenler neler?

1. Uygulama Reklam Bütçeniz: Uygulama mekanizmanızın en etkili şekilde kullanabilmesi için gerekli olan bütçe minimum uygulama  bütçeniz ile aynı olmalıdır, ancak en etkili şekil, uygulama üretim bütçenizin 3 katının Facebook reklamlarına ayrılmasıdır.

2. Uygulama Ödülleri: Uygulama sonucunda kazanılacak olan ödüllerin uygulamaya katılımı teşvik edici olması kullanıcılar açısından önemldir. Ödüllerin ilgi çekici olması, kullanıcıların katılımını ve uygulamaya arkadaşlarını davet etmelerini daha anlamlı kılacaktır ve onları teşvik edecektir.

3. Uygulama Süreniz: Uygulama süresi, ne fazla ne de kısa olmalıdır ki, uygulamadan maksimum verimi elde edebilesiniz. Uzun süreler, ödül kazanımında daha uzun zaman anlamına gelebileceğinden uygulamanıza katılan kişilerin ilgisi bu süre içerisinde daha çok sayıda ve daha fazla ödül kazanabilecekleri uygulamalara kayabilecektir. Bu yüzden uygulama içerisinde haftalık ödül kazanım periyotları koymanızda fayda olabilir. Yani 4 Hafta sonunda 4 adet yerine her hafta sonunda 1 adet gibi, aynı maliyet ile daha etkili ödül kazanım mekanizmaları ve uygulama periyotları belirlemenizde fayda vardır.

Uygulama süreçlerinizin en etkili 3 maddesini özetledik. Bu süreçler ve etkenler, uygulamanızın maksimum verimini etkileyecek ve performansını belirleyecektir.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir