Anasayfa » ALINTI » Online Reklam Anlayışında Yeni Çağ
Online Reklam Anlayışında Yeni Çağ

Online Reklam Anlayışında Yeni Çağ

Online Reklam Anlayışında Yeni ÇağOnline veri analizi yapan San Francisco merkezli Krux Digital çok önemli bir bilgiyi paylaştı. Şirkete göre online alışkanlık takibi, son iki yılda tam yüzde 400 artmış durumda.

comScore’un belirlediği “en çok ziyaret alan site” listesine göre analizlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Krux Digital, Google, Facebook, Amazon gibi malum örnekler haricinde hangi üyeleri de araştırmaya dahil ettiğini açıklamadı.

Bir süredir devam eden “anında reklam” anlayışını en çok besleyen bu analizler, online tanıtım ve pazarlama yöntemlerini de değiştiriyor. Örneğin o an en yüksek teklifi veren satıcı, anında hedef kitlesinin en çok ziyaret ettiği sayfaları görebiliyor. Bu sayede de, anında reklam verme şansına ulaşarak, karını yükseltebiliyor.

Forrester Research adlı analiz şirketine göre, online görsel reklamcılığı geçtiğimiz yıl pazarın yüzde 13’üne hakimken, bu sene pay yüzde 18’e çıkmış durumda.

Kişisel bilgilerin tehlikeye girdiğini ve pazarlanabileceğini düşünenlere Altimeter Group’un analisti Rebecca Lieb “şimdilik mantıklı” görünen bir yanıt veriyor: “Sizin şahsi bilgileriniz asla reklam verenin eline geçmiyor.”

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir