Anasayfa » ALINTI » Pamuk Eller Ceplerden Ekranlara, Dikkatler Square ve Jack Dorsey’e
Pamuk Eller Ceplerden Ekranlara, Dikkatler Square ve Jack Dorsey’e

Pamuk Eller Ceplerden Ekranlara, Dikkatler Square ve Jack Dorsey’e

Pamuk Eller Ceplerden Ekranlara, Dikkatler Square ve Jack Dorsey’eMobil ödeme, geleneksel ödeme seçeneklerine göre daha hızlı, pratik ve güvenli olmaya aday. Pamuk eller cepler yerine ekranlara gitmeyi sıklaştırdıkça, mobil ödeme hararetleniyor.

Artan talep, artan hacim ve rekabet; mobil ödemeyi ”Geleceğin Yıldızı, Bugünün Haşarı Çocuğu” olmaktan çıkarıp, büyümeye yaklaştırıyor.

Peki alametler?

Visa2020′de ödemelerin yarısının mobilden geçeceğini duyurdu.

Gartner, mobil ödemenin 2012 hacmini 172 milyar dolar olarak ölçümledi.

Google, açık mobil ödeme sistemi Google Wallet’a televizyon reklamı çekti.

Facebook, 2011 gelirleri içinde %15e denk gelen Facebook credits satışlarını arttırmak için gerekli revizyonlara başladı.

Ve Starbucks, küçük işletmelerin ve bireylerin kredi kartına ihtiyaç duymadan, mobil cihazlarıyla ödeme yapmalarını ve almalarını mümkün kılan Square’e 25 milyon dolar yatırım yaptı.

Hatta eski Twitter kurucusu yeni Square CEO’su Jack Dorsey, Twitter hesabından Starbucks CEO’su Howard Schultz’la el sıkıştığı anı bizzat paylaştı.

Pamuk Eller Ceplerden Ekranlara, Dikkatler Square ve Jack Dorsey’e

Jack Dorsey, Twitter’la bloglara yaptığını Square’le kredi kartına yapmak istiyor.

Hikayede değişen bir şey yok: İhtiyacı belirle, parçalara ayır, bariyerleri ortadan kaldır ve kitleselleştir.

Ya hikaye anlatımı? Geleneksel medya, geleneksel medyanın web yansımaları ve kullanıcı kaynaklı içerik blogları gözlerini ve eylemlerini içeriğin sıradaki adımına çevirmişken, Jack Dorsey ve Twitter’ın ortalığı sallayışı hafızalarımızda taze.

Hikaye anlatımında değişen bir şey yok: Bankalar, mobil operatörler ve perakende zincirleri gözlerini ve eylemlerini mobil ödemeye çevirmişken ortalığı sallayan yine Jack Dorsey ve Square.

Pamuk Eller Ceplerden Ekranlara, Dikkatler Square ve Jack Dorsey’e

Bugünlerde geleneksel pazarlama stratejisi ve pazarlama iletişimi yaklaşımlarının çalışmadığı Harvard Business Review seviyelerinde konuşulabiliyor.

Hal böyleyken, sektörleri ve kullanıcı deneyimlerini değiştirmeye aday girişimlerin hikayeleri, iletişimleri ve yolculukları yakın gelecekte standart haline gelebilecek pazarlama stratejileri için hepimize önemli ipuçları veriyor olabilir.

Ne de olsa Jack Dorsey’in Wired’ın kapağına taşındığı makalenin yayın tarihi 22 Haziran 2012, sıradakihedefinin bankalar olduğunu konu alan Wired makalesinin yayın tarihi 5 Temmuz 2012Square’in Starbucks’tan aldığı yatırımın tarihiyse 8 Ağustos 2012.

 

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir