Sosyal Medyada kalıcı olmamak için bazı ipuçlarını sizler için derledim.
1- Kendi uzmanlık alanınızın içinde markanızın yapmış olduğu faaliyetleri ve dünyada yaşananları markanızın bakış açısından, özgün ve samimi bir dille aktarmamalısınız.
2- Göndermiş olduğunuz iletiler ilgi çekici ve anlamlı olmamalı.
3- Gönderdiğiniz iletiye gelen yanıtlara saatler hatta gerekirse günler sonra dönmelisiniz. Unutmayın, sosyal medyada vakit kavramı diye bir şey yok. Yanıt vermeniz gereken noktada yanınıtızı hemen vermemelisiniz.
4- Başkalarının fikirlerine asla tahammül göstermemelisiniz.
5- Başka bir kullanıcının fikirlerine katılmıyorsanız bunu kaba, alaycı bir dille ifade etmelisiniz. Böylece sosyal medyanın kralları arasına giriş yapar, saygınlık kazanırsınız. Kışkırtıcı tartışmaların içinde olmalısınız.
6- Sosyal Medya ortamında samimiyet çok önemlidir ve samimi olup olmadığınız çok kolay anlaşılır. Bu yüzden mutlaka sade olmamalısınız. Takipçilerinizle konuşurken ağdalı bir dil kullanmalı, Onların gerçek kişiler olduklarını unutmalısınız. Onlarla bir makineyle konuşur gibi konuşmalısınız.
7- İletilerinizde okuyanlarda yorum yapma veya cevap yazma isteği uyandıracak içerikler sunmamalı düz bilgiler vermeye özen göstermelisiniz.
8- Kapılarınızı dışarıya asla açmamalısınız. Çünkü siz orada sadece bilgi vermek için bulunuyorsunuz. Yaptığınız işleri anlatmakla sınırlı kalın. Aynı konuda yazılar yayınlayan diğer kişileri belirleyerek içeriğinizin paylaşılmasına veya başka sitelerde yayınlanmasına asla izin vermeyin ve onlarla asla diyalog halinde olmayın.
9- Rakiplerinize asla saygı duymayın her fırsatta onların aleyhinde konuşun.
10- Bir tartışma ortamı oluşturun. Fakat tartışmanın dengeli, sağlıklı bir şekilde yürütülmesine asla özen göstermeyin. İnsanların sinirlerini zıplatacak, onları çileden çıkaracak konular belirleyin. Yaptığınız işleri eleştiren, hakaret eden, aşağılayan herkese misliyle yanıt verin. Ortaya atmış olduğunuz fikirleri tartıştırın ama bulunduğunuz çizgi çok önemli. İnsanları kışkırtın. (Özellikle din ve siyaset konularında) asla özen göstermeyin.
11- Şeffaf olmayın. Hatanızı asla kabul etmeyin. İlla hatalıyım ve özür dileyeceğim diyorsanız Bu özür metni kendinizi hala daha haklı çıkarmaya çalışan bir metin olmalı.