Anasayfa » ALINTI » Facebook Çağ Atlıyor
Facebook Çağ Atlıyor

Facebook Çağ Atlıyor

Facebook Çağ AtlıyorSosyal ağ platformları, insanların gündelik hayatlarında vazgeçilmez bir bütünlük kazandı. Özellikle de Facebook bu işin başını çekiyor.

Geçtiğimiz senelerde Open Graph’ı tanıtan Facebook, daha iyi bir sosyal ağ platformu düşüncesiyle bir dizi yenilikleri kendi bünyesinde getirmişti. Bunların en başında TimeLine yani zaman Tüneli geliyor. Çoğu kullanıcı Zaman Tüneli’ni beğenmese de vakit geçtikçe bu değişikliğe de ayak uyduruldu. Peki Facebook’un asıl amacı ne?

Ünlü sosyal ağ platformunun baş mühendisi Mike Vernal, olayın derinliğine inerek akıllarda kalan soru işaretlerini giderdi. Open Graph ile bir dizi algoritmalar düzenleyen Vernal ve ekibi, aslında kullanıcıların beyinlerini okuma niyetindeler.

Open Graph adlı platform üzerinde geliştirilen uygulamalar ve yenilikler sosyal ağ platformları üzerinde yeni bir çağ başlatıyor. Buna göre yaptığınız her eylem bir tablo üzerinde toplanıyor. Bunun ilk etabı Zaman Tüneli ile atıldı. Bu senenin sonunda ise Open Graph tam anlamıyla çalışır vaziyette olacak. Facebook Open Graph sayesinde hem sevdiklerinizin neler yaptığını görebilmenizi sağlayacak, hem de sizlerden topladığı bilgiler ile daha iyi bir sosyal ağ ortamı kuracak. Nerede olduğunuzu, ne yaptığınızı, hangi filmi izlediğinizi ve hangi müziği dinlediğinizi, gündelik hayattaki düşüncelerinizi dahi toparlayan Facebook, bunları sevdikleriniz ile paylaşmanıza olanak sağlıyor.

Kötü amaçlı olmayan bu beyin okuma işlemi ile bizleri ileride daha iyi bir Facebook bekliyor diyebiliriz.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir