Anasayfa » ALINTI » Facebook’tan Fotoğraf Senkronizasyonu
Facebook'tan Fotoğraf Senkronizasyonu

Facebook’tan Fotoğraf Senkronizasyonu

Facebook'tan Fotoğraf SenkronizasyonuGeçtiğimiz Ağustos ayında testlerine başlanan “Fotoğraf Senkronizasyonu” özelliği ile artık Facebook kullanıcıları mobil cihazlarında çektikleri fotoğrafları, diledikleri zaman çok daha kolay paylaşabilecek. Geçtiğimiz günlerde 5.2.2 sürümüne güncellenen iOS uygulaması ve Android uygulaması ile Facebook, bu özelliği yavaş yavaş tüm kullanıcıların hizmetine sunmaya başladı.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Bu yeni özelliğin çalışma sistemini kısaca özetleyecek olursak, mobil cihazınızda çektiğiniz fotoğraflar Facebook üzerinde sadece sizin görebileceğiniz bir albüme kaydediliyor ve paylaşmak istediğiniz zaman bu fotoğrafları kolayca paylaşabiliyorsunuz.

Fotoğraf Senkronizasyonu Nasıl Kullanılır ?

Fotoğraf Senkronizasyonunu kullanmak için yapmanız gereken ise, mobilcihazınızdaki Facebook uygulamasında Fotoğraflar kısmına gelip,“Senkronize Et” (“Senkronize Edildi” de yazabiliyor.) sekmesine geçiş yapıp talimatları uygulamak.

Facebook'tan Fotoğraf Senkronizasyonu

Bu talimatları uyguladıktan sonra fotoğraflarınız otomatik olarak senkronize ediliyor. İstiyorsanız bu sekmedeyken sağ üstten ayarlara girip Wi-Fi ya da Wi-Fi ve Hücresel bağlantıyı kullanarak senkronize etme seçeneğini seçebilir ya da bu özelliği kapatabilirsiniz. Hücresel bağlantı kullanıldığında fotoğraflar daha küçük boyutta yüklenirken, Wi-Fi bağlantısınıda ise daha büyük boyutlarda yükleniyor bunu da belirtmekte fayda var.

Facebook şimdilik her kullanıcıya 2GB‘lık depolama alanı sunuyor bu alan büyük ölçüde yeterli olacaktır. Yeterli gelmezse de paylaşılan fotoğrafları daha sonra depo alanından silerek bunun önüne geçebilirsiniz.

Senkronize Edilen Fotoğraflar Nasıl Paylaşılır?

Mobil cihazınızda senkronize olan fotoğraflarınızı bilgisayarınızdan paylaşmak için yapmanız gereken ise, fotoğraflarınızı açıp “Telefonundan Senkronize” butonuna tıklamak. Açılan sayfada paylaşmak istediğiniz fotoğrafın onay işaretine tıklayarak fotoğrafı paylaşabilir ya da bir albüme ekleyebilirsiniz.

Facebook'tan Fotoğraf Senkronizasyonu

Fotoğraf Senkronizasyonu Data Paketimi Ne Kadar Etkiler ?

Ne yazık ki mobil cihazlarımızda kullandığımız Data Paketlerinin kotaları, sadece indirme değil aynı zamanda yükleme miktarını da içeren tüm veri trafiğine bağlı. Durum böyle olunca yüklediğiniz fotoğraflar canınızı sıkabilir ama daha önce de belirttiğimiz gibi Facebook bir bakıma bu duruma çözüm getirmiş. Mobil cihazınızdan yüklenen fotoğraflar daha düşük boyutlara indirilerek mümkün olduğunca az veri kullanımını sağlanmaya çalışılmış. Wi-Fi bağlantısı mevcut olduğunda ise fotoğraflarınız yine daha büyük boyutlarda yükleniyor. Ayrıca mobil cihazınızın şarjı düşük seviyedeyken de Fotoğraf Senkronizasyonu yapılmıyor.

Facebook, mobil cihazları ile çok fazla fotoğraf paylaşan kullanıcılarının işlerini kolaylaştırıcı bu yeni özelliği ile başarılı bir iş çıkarmış diyebiliriz ama bu özelliğin ne kadar aktif şekilde kullanılacağını zaman içinde göreceğiz.

 

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir