Anasayfa » ALINTI » Facebook’ta Mobil Reklamlar Yükselişini Sürüyor
Facebook’ta Mobil Reklamlar Yükselişini Sürüyor

Facebook’ta Mobil Reklamlar Yükselişini Sürüyor

Facebook’ta Mobil Reklamlar Yükselişini Sürüyor

Kenshoo Social‘ın 2 milyon reklam tıklaması üzerinden gerçekleştirdiği araştırmaya göre Facebook mobil reklam gelirleri, toplam reklam gelirlerinden yüzde 20.3 pay almaya başladı. Geriye kalan yüzde 79.7‘lik büyük kısımsa masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla sağlanıyor. Yani Facebook’a gelen her 5 reklam gelirinden birinin mobil cihazlar üzerinden sağlandığını paylaşalım.

Facebook’un mobil reklam gelirleri konusunda nasıl yol katettiğini daha iyi göstermek için 2012 yılı Ekim ayıyla kıyaslama yapalım. Şirketten yapılan açıklamaya göre yaklaşık üç ay önceki mobil reklam gelirlerinin oranı yüzde 14 civarındaydı.

 

Akıllı telefonda Android, tablette iOS lider

Mobil reklam gelirleri söz konusu olunca işletim sistemlerin payı akla geliyor. Facebook’un akıllı telefon üzerinden elde ettiği reklam gelirlerinde Android, yüzde 71 ile ön plana çıkıyor. iOS’un payı ise yüzde 29. Ancak söz konusu tablet olunca Apple’ın işletim sistemi öne çıkıyor. Facebook’un tablet segmentindeki mobil reklam gelirlerinin yüzde 97‘si iPad’lerden sağlanıyor. Geriye kalan yüzde 3‘lük payın ise Android’in olduğunu görüyoruz.

2012 yılı Eylül ayında yaklaşık 550 milyon mobil kullanıcıya ulaşan Facebook’taki aktif mobil kullanıcı sayısıysa 350 milyon civarında. Benedict Evans’ın yaptığı araştırmaya göreyse 192 milyon Android, 147 milyon iPhone, 48 milyon iPad, 56 milyon Facebook Messenger kullanıcısı bulunuyor.

Sonuç olarak Facebook, mobil reklam modelini bir yola koyup, hatırı sayılır bir gelir kapısının sahibi oldu ve olmaya devam edecek. Araştırmada paylaşılan rakamlar şu an için bu oranın yüzde 20 civarında olduğunu söylüyor olabilir, ancak bu rakamın kullanım oranlarına göre kıyasladığımızda masaüstü ve dizüstünden sağlanan reklam gelirlerine eşit olabileceğini söyleyebiliriz.

Kenshoo Social’ın hazırladığı Facebook mobil reklam istatistikleri

Facebook’ta Mobil Reklamlar Yükselişini Sürüyor

 

 

Yazar     : Ahmet Can Sit

Kaynak : webrazzi

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir