Anasayfa » ALINTI » Facebook’un Sohbet Balonları Jailbreak Edilmiş iPhone’ların Her Yerinde
Facebook’un Sohbet Balonları Jailbreak Edilmiş iPhone’ların Her Yerinde

Facebook’un Sohbet Balonları Jailbreak Edilmiş iPhone’ların Her Yerinde

Facebook’un Sohbet Balonları Jailbreak Edilmiş iPhone’ların Her YerindeHafta ortasında iOS uygulamasına Sohbet Balonları desteğini getiren Facebook, iOS’in yapısı gereği sohbet balonlarının menzilini uygulama içiyle sınırlı tutmak zorunda kalmıştı. Halbuki Android tarafında internet tarayıcısı, takvim, e-posta, üçüncü taraf uygulamalar gibi farklı yerlerde sohbet balonlarının ekranın bir kenarından belirdiğini görmek mümkün oluyor. iOS için benzer bir imkanın sağlanması zor gibi görünse de, en azından jailbreak edilmiş iOS cihazı kullananlar şanslı kişiler konumunda bulunuyor.

Facebook’un sohbet balonlarını içeren güncellemeyi yayınlamasından bir gün sonra, Adam Bell adlı bir yazılımcı Sohbet Balonları özelliğinin iOS’in en üstünde, yani işletim sisteminin ana ekranında veya diğer uygulamalaırnda da çalışmasını sağlayan bir çözüm geliştirdi, tabii ki jailbreak edilmiş cihazlar için. 21 yaşındaki Bilgisayar Bilimi öğrencisi birkaç saatini harcayarak bu hileyi hayata geçirmiş. Sonuç olarak jailbreak’li iPhone, iPad veya iPod touch sahipleri Messenger üzerinde sohbet ettikleri arkadaşlarının profil balonlarını uygulama dışında da görme fırsatı elde etmiş.Yukarıdaki videoda da göreceğiniz gibi, iPhone üzerinde Sohbet Balonları beklendiği gibi çalışıyor. Balonlara dokunarak genişletme, ekranın herhangi bir yerine sürükleyerek taşıma veya ekranın alt kenarında beliren çöp kutusuna sürükleyerek tamamen kapatma gibi özellikler mevcut durumda. Tabii ki, iOS’in hangi arayüzünde olursanız olun, sohbet balonları daima ekranınızda yer alıyor. Ne var ki, Bell’in geliştirdiği hile mükemmel işlemiyor. Sohbet Balonlarının arası sıra donup kaldığı görülüyor, bu durum Apple’ın bir uygulamanın arka planda ne kadar süre boyunca çalışacağına dair kısıtlamalarıyla ilgisi olabilir.

Bell yaptığı çalışmayı önümüzdeki birkaç gün içinde Cydia uygulama mağazasında ve GitHub kod deposunda yayınlamayı planlıyor. Android’deki Sohbet Balonları ve Messenger uygulamasının aksine, Bell’in hilesi SMS veya iMessage üzerindeki mesajları sisteme entegre etmiyor. Ancak Bell, bunun da ilerideki sürümlerde mümkün olabileceğini söylüyor.

 

Yazar : Sabri Küstür

Kaynak : Tekno Blog

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir