Anasayfa » ALINTI » ABD İnternet Aktivistlerine Yardım Edecek
ABD İnternet Aktivistlerine Yardım Edecek

ABD İnternet Aktivistlerine Yardım Edecek

ABD İnternet Aktivistlerine Yardım EdecekGizli belgelerini yayımlayan WikiLeaks’i susturmak için tüm kurumlarıyla saldırıya geçip Julian Assange’ı hapse attırmak isteyen ABD, öte yandan baskıcı ülkelerde internet aktivistlerine yardım için 25 milyon dolarlık bir bütçe ayırıyor.

BBC Türkçe servisinin haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, görüşlerini internet üzerinden yayan muhaliflere teknoloji, araç ve eğitim yardımı yapacaklarını açıkladı.

Clinton, George Washington Üniversitesinde internet özgürlüğü konusunda yaptığı konuşmada, Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim sitelerinin insanların isteklerini duyurmaları için bir platform sağladığını ve bireylerin birbirleriyle internet üzerinden süratle ilişkilendiği toplumlardan geriye dönüş olmadığını da söyledi.

Dışişleri Bakanı Clinton’un internetin özgür bırakılması yolundaki sözleri, ABD’de bilgi sızdırma sitesi Wikileaks’e yapılan baskılar nedeniyle tutarsızlıkla eleştiriliyor.

Konuşmasında bu konuya da değinen Clinton, belgeleri sızdırdığı için Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’i yargılama girişimleriyle baskıcı rejimlerce muhaliflere karşı girişilen tedbirler arasında kesin bir ayrım çizerek, “Wikileaks olayı, bir bavuldan belgelerin kaçırılması gibi bir hırsızlıkla başladı. Wikileaks’i eleştirmemizin nedeni, onun interneti kullanması değil. Wikileaks, bizim internet özgürlüğüne olan bağlılığımızı etkilemez” diye konuştu.

Mısır, Tunus, İran ve örgütlenme özgürlüğünün kısıtlı olduğu başka bazı Orta Doğu ülkelerinde muhalifler Facebook ve Twitter üzerinden organize olmuşlardı.

Clinton, blog yazarlarını tutuklayan, vatandaşlarının barışçıl faaliyetlerine müdahale eden ve onların internete erişimini kısıtlayan hükümetlerin, güvenlik gerekçesini ortaya atabileceğini, ancak bu ülkelerin yanlış yolda olduğunu da söyledi.

ABD yönetiminin, otokratik devletlerde internet üzerine konan baskıların engellenmesi çabalarını daha da artıracağı sözünü veren Clinton, ABD Dışişleri Bakanlığının, Arap ülkeleri ve İran’daki halklarla iletişime geçebilmek amacıyla son günlerde Arapça ve Farsça twitter yayınlarına başladığını hatırlatarak, yakında Çince, Rusça ve Hinduca yayınlara da başlayacaklarını bildirdi.

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir