Anasayfa » ALINTI » 2011, Çevrimiçi Alışverişte Yeni Kategorilerin Yılı Olacak
2011, Çevrimiçi Alışverişte Yeni Kategorilerin Yılı Olacak

2011, Çevrimiçi Alışverişte Yeni Kategorilerin Yılı Olacak

2011, Çevrimiçi Alışverişte Yeni Kategorilerin Yılı OlacakAlışverişçiler için internet ve mobil platformlarda 10 yıldır fiyat karşılaştırma hizmeti veren akakce.com, 24 milyon ziyaretçisi ile 2010’un en çok ilgi gören ürünlerini ve çevrimiçi  alışveriş eğilimlerini belirledi. Cep telefonu en çok tercih edilen kategori olurken, sayısal fotoğraf makineleri en büyük düşüş yaşanan kategori oldu. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya grubu ürünleri en çok tercih edilen on kategori listesinde yer aldılar.

2010’un en popüler ürünleri listesinde ilk üç sırayı Nokia cep telefonları aldı. Nokia’nın N8 modeli yılın en çok aranan ürünü oldu. Apple listeye, 5. sırada iPhone ve 7. sırada iPad ile girdi. Son yıllarda internet üzerinden satışlarında da artış yaşanan küçük ev aletleri kategorisinden ise Tefal Actifry Fritöz 9. sırada yer aldı. Cep telefonu seçimlerinde; 3G, dokunmatik ve Wi-Fi telefonlar belirleyici oldu. 3G telefonlar yüzde 24 ile ilk sıradayken, 3G telefonları yüzde 23 ile dokunmatik telefonlar ve yüzde 22 ile Wi-Fi telefonlar izledi. Akıllı telefonlara ilginin arttığı bu yıl, işletim sistemlerine göre sıralama ise şu şekilde oldu: Yüzde 71 standart işletim sistemi, yüzde 12 Symbian, yüzde 7 Windows Mobile ve yüzde 5 Android işletim sistemi tercih edildi. Fiyat aralığında ise tahminlerin tersine alışverişçilerin uygun fiyatlı telefonlara olan talebinde düşüş yaşandı. Yüzde 18’lik oran ile 500-750 TL fiyat aralığındaki telefonlar en yoğun ilgiyi gördü.

Masaüstü bilgisayarlara ilgi giderek azalırken bu yıl taşınabilir bilgisayarların yılı oldu. Taşınabilir bilgisayar kategorisinden dizüstüler yüzde 92 ile ağırlığını korudu,  netbook ve tablet bilgisayarlar ise önümüzdeki yılın artış gösterecek kategorileri oldu.

Alışverişçiler her yıl olduğu gibi bu yıl da en yoğun ilgiyi Aralık ayında gösterdi. Mobil internet kullanımındaki artış ile birlikte tüketiciler bu yıl internetin yanında mobil fiyat karşılaştırma hizmetini de kullanmaya başladılar. Mobil fiyat karşılaştırma hizmeti veren akakce.com’da, her gün yaklaşık 7 bin kişi alışverişleri sırasında anında fiyat karşılaştırarak satın alma kararını verdi.

Akakce.com Genel Müdürü Karataş, e-ticaretin ilk gelişimini teknoloji ürünleri ve tüketici elektroniği kategorileri ile yaşandığını belirterek “2010 yılında çevrimiçi alışverişte tekstil, aksesuvar gibi yeni kategorilere ilginin arttığını gözlemledik, 2011’de bu artış devam edecek ve kozmetik, ev dekorasyon, tekstil kategorileri daha fazla ön plana çıkacak. Tüketiciler hem çevrimiçi hem de fiziksel mağaza alışverişlerinde bilgi sağlayıcı olarak hizmet veren fiyat karşılaştırma sitelerini çok daha yoğun olarak kullanmaya başlayacak. İnternetin yanında mobil fiyat karşılaştırma da 2011 yılında gündemimizde olacak” dedi.

 

Hakkında sosyalmedyapazarlama

Check Also

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına Etkili Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi Verdi

MarkeFront, T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) personeline yönelik düzenlenen kurumsal iletişim eğitimleri kapsamında “Etkili ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir